Hoe verzorg ik mijn haar na het verfen? + DIY haarmasker

Hi Ladies! Heb weer een leuk artikel over hoe ik mijn haar verzorg nadat ik het heb geverfd.

 

Ik verf mijn haar ongeveer om de 2 maanden naar donker bruin (geen zwart). Hiervoor gebruik ik de haarverf van Syoss nr 3  (donker bruin). Ik verf mijn haar donkerder omdat ik een rode gloed door mijn haar heb en dat vind ik niet mooi bij mezelf. Ik gebruik 2 pakken omdat ik best lang haar heb. Vervolgens pak ik elke keer een stuk haar en wrijf ik het er goed in zodat het er goed tussen komt. Ik laat het een half uur zitten en maak ondertussen mijn masker.
 
Haarmasker:
-Biologische (organic) Honing > voor de mooie glans in je haar
-Biologische (organic) Kokos Olie > hydratatie

Het maakt niet uit welk merk je gebruikt maar dat het biologisch is, is wel belangrijk. Die van mij heb ik gekocht uit De Tuinen. Ik mix 2 eetlepels olie en 1 eetlepel honing en meng dat door elkaar heen.

Wanneer ik mijn haarverf uitwas met alleen water, smeer ik het maskertje alleen aan de onderkant van mijn haar in. Ik doe het nooit op mijn hoofdhuid omdat mijn haar snel vettig word. En omdat ik veel mijn haar "styl" is de onderkant bij mij het meest beschadigd. Ik laat het ongeveer 10 min zitten. Je kan er ook voor kiezen om ermee te slapen als je bijvoorbeeld heel beschadigd haar hebt.

Daarna was ik het uit met Agadir argan oil shampoo en conditioner. Heerlijk spul dit! Het bevat 100% argan olie. Deze luxe, romige shampoo is geschikt voor ieder haartype, zelfs voor droog en dik haar. Naast argan olie is de shampoo en conditioner verrijkt met vitamine E, antioxidanten en onverzadigde essentiele vetzuren met Omega-6 en Omega-9. Deze houden niet alleen het haar gezond, maar gaat ook een geïrriteerde of gevoelige hoofdhuid tegen. 

Als ik klaar ben met douchen, dep ik mijn haar droog met mijn handdoek en doe er een druppel Elixir Ultime Imperial Tea van Kérastase want die helpt het verbeteren van de intensiteit van je haarkleur. Ook spray ik anti-klit spray van Andrelon oil & care over mijn haar en kam daarna mijn haar uit met de Tangle teezer. Hier kan Ik trouwens niet zonder mee, echt een tip voor dames met krullen en moeilijk hun haar kunnen uitkammen. Eigenlijk vind ik dat moeders dit in huis moeten hebben voor hun dochtertjes. Hun haar kammen gaat dan veel makkelijker en doet dan geen pijn meer! Hadden we dit maar vroeger.. Ik wist nog dat mijn mama met die Marokkaanse kam mijn haar uitkamde en dat deed zeer!!

Verder wou ik even melden dat ik dit niet elke wasbeurt doe omdat het erg zwaar is voor je haar. Ik doe dit ritueel alleen als ik mijn haar verf :)

Hoop dat jullie dit leuk vonden om het te lezen. Ik heb een aantal links erbij gezet waar je de producten kan vinden en heb weer een leuke kortingscode gevonden!
Webshop www.hairmoso.nl waar je 10% korting krijgt op summer musthaves! 
Daar kan je de Agadir argan oil shampoo en conditioner, Loreal Elixer Ultime Oil en de Tangle teezer vinden! www.syoss.nl 
www.andrelon.nl

Liefs Ouaffa